Den fantastiska hemsidan

om https://thesphere.as

Den här gången har jag den stora äran att få presentera The Spheres nya och smått fantastiska hemsida!

Besök The Sphere

Ett stort arbete har skett och det är underbart att äntligen få visa upp The Sphere på ett helt nytt sätt. Bakom detta fantastiska arbete ligger den otrolige Johan Hemgren från ProduktionProduktion och den alltid lika fantastiska grafiska formgivaren Sepidar Hosseini. När du besöker thesphere.as landar du i framtiden, någongång under 2024, och därefter kan du ta dig direkt till dagens datum eller utforska dåtiden eller framtiden som du behagar. Hemsidan lever och nytt material dyker upp kontinuerligt och inledningsvis kommer en del små förändringar för att förstärka upplevelsen göras.

Under början av april kommer The Sphere att hålla i ett labb som utforskar begreppet “Anarkivering” samt går ut på att utforska nya sätt att dokumentera och digitalisera scenkonstverk för att koppla dem till ett globalt digitalt cirkus-kooperativ. I min värld handlar en stor del av The Sphere om drömmen om ett transnationellt (kosmolokalt) kollektivt ägande och beslutsfattande – där vi som bestämmer oss för att skapa en gemensam pool av verk, finansiering och vinst kan använda ny teknik för att växa och skapa mer med hjälp av varandra. Jag tänker mig att det här labbet kommer att kretsa kring både praktiska och teoretiska delar kring just frågan om hur vi kan dela scenkonstverk på ett meningsfullt sätt.

Det är även möjligt att spana in planerade aktiviteter för 2021, 2022 och 2023. Mer information om hur man gå med i email-lista samt hur man kan donera magiska internetpengar kommer att dyka upp inom kort. (För er som vill följa samt bidra till nya förgreningar av utforskandet av cirkuskonst sammanflätad med blockkedjan.)

Vi kan också blicka tillbaka i tiden och njuta av forna omslagsbilder etc.

Ladda ner PDF

I nästa mycket ordrika utgåva av Antigravitation kommer jag att djupdyka in i NFT-hypen och skriva om hur vi äntligen ser blockkedjans potential att omstörta hur vi möjliggör scenkonstverk uppenbara sig i en ny och oväntad form.

Men under tiden, tveka inte över att utforska The Spheres nya sida. https://thesphere.as

Tack för den här gången!

Share

Om The Sphere:

Main Partner: A Radar Styled Novel AB / Saloranta & de Vylder (SE)
Partner Organizations: Berlin Circus Festival (DE), Lithuanian Dance Information Centre (LT), Teatro da Didascália (PT), Stephen Bachelder (SE), Handelshögskolan (SE), Maison des Jonglages (FR), Cordata F.O.R. (IT) High Acres Farm (US), Nordens Hus på Färöarna (FO), La Serre – Arts Vivant (CA)